Scroll Top
DevOps Engineer bij BRYXX

Een dag uit het leven van een DevOps Engineer bij BRYXX

Joris Van Acoleyen vond bij BRYXX zijn eerste job. Joris is afgestudeerd aan de technologiecampus De Nayer van hogeschool Thomas More in Sint-Katelijne-Waver. Zo ziet een dag in het leven van een DevOps Engineer eruit bij BRYXX.

Klaar voor een nieuwe dag

Ik sta op, spring in de douche en neem een snel ontbijt. Rond zeven uur ben ik klaar om met mijn bedrijfswagen (yes!) vanuit mijn woonplaats Lebbeke te vertrekken naar BRYXX in Kontich. Daar aangekomen is het eerst tijd voor een koffietje en een korte babbel met de collega’s die al op post zijn.

First things first

Ik check m’n e-mail en Slack. Ik overloop de berichten die sinds gisteravond zijn binnengelopen en stel een prioriteitenlijstje op met de vraagstukken die vandaag mijn aandacht vragen. Gisteravond liet ik een script lopen dat een onderdeel is van de nieuwe ontwikkelingsomgeving van een klant. Het script gebruikt een combinatie van Terraform en Puppet om snel (en herhaaldelijk) een nieuwe infrastructuur op te zetten. Deze morgen blijkt dat een deel van die oefening niet is gelopen zoals gepland. Ik bespreek het probleem met een collega en we bedenken samen een nieuwe aanpak. Ik bel de klant en breng hem op de hoogte. Later die ochtend blijkt het problem inderdaad opgelost.

Intussen heb ik alle dringende vragen van mijn lijstje kunnen schrappen. Ik heb nu tijd om ook andere, minder dringende kwesties te bekijken. Bij een portal die we bouwen voor een klant blijken er wat problemen met het aanloggen. Ik duik in de applicatie om te bekijken wat er fout loopt.

Lunchtijd

Tijd voor de lunch in onze spiksplinternieuwe keuken, onder BRYXX’ers bekend als ‘Hell’s kitchen’. Het is nochtans een heel leuke plek om collega’s te ontmoeten en even bij te praten. Zelf boterhammetjes meebrengen is bij BRYXX trouwens niet nodig. In onze keuken is alles voorzien voor een lekkere en gezonde lunch voor iedereen.

Na de lunch werk ik verder aan de portal met het inlogprobleem. Ik vind de oorzaak, zorg voor de oplossing en werk de documentatie van de portal bij.

Fun met code

Mijn teamlead vroeg me een Terraformscript voor te bereiden voor een nieuw project. Daarbij hebben we onder andere een connectie met Atlassian nodig. Het project zal draaien op AWS, met als extra uitdaging dat het ook mogelijk moet zijn om on-prem te deployen. Ik bespreek enkele puntjes van het project met een collega. Daarna is het tijd voor wat fun met de code. Ik experimenteer met een aantal mogelijkheden om te zien wat werkt – en wat niet. Uiteindelijk schiet ik sneller op dan ik had verwacht. Top!

Oost west

Ik rij naar huis. Er is iets meer verkeer op dit tijdstip van de dag, maar al bij al gaat het vlot. Ik ben net voor 17 uur thuis. Later die avond speel ik nog wat online games en zie ik nog enkele e-mails passeren rond het project met de portal. Alles onder controle! Goed zo… Morgen weer een dag als Devops Engineer bij BRYXX…

Zin om ons team te versterken als DevOps Engineer? Laat het ons weten!