Scroll Top

Medewerker in de kijker – Robbe Van de Vliet

Robbe Van Vliet

Onze collega’s zijn onze kracht. Dankzij hun passie en kennis kunnen wij dagelijks de beste service bieden voor onze klanten. Daarom zijn wij trots op ons team en zetten wij hen graag in de kijker! Vandaag laten we Robbe Van de Vliet, Middleware engineer bij BRYXX, aan het woord.

7 jaar geleden werd Robbe deel van het BRYXX team. Al sinds het begin, is zijn job enorm gevarieerd. “Ik ben parttime middleware engineer en parttime Oracle database administrator. Daarnaast maak ik ook deel uit van het managed services team.”, legt Robbe uit. “We staan in voor het oplossen van tickets. Elk van ons heeft zijn eigen specialisatie. Naar gelang het probleem, worden tickets toegewezen aan de persoon die hierin gespecialiseerd is. We vullen elkaar perfect aan! Ik ben verantwoordelijk voor ORDS en databasemanagement.”

Robbe Van Vliet

Dezelfde functie, maar toch altijd anders

“Wanneer ik geen tickets oplos, werk ik ook aan projecten voor klanten. We moeten wel steeds alert blijven, want er kunnen altijd dringende zaken voor het managed services team binnenkomen. Mijn planning staat dus nooit vast op voorhand. Er kan altijd wat fout gaan bij de klant en dan springen we daar meteen in.”, gaat Robbe verder.

Sinds zijn start, groeide Robbe mee met het bedrijf. “Ik zit eigenlijk al 7 jaar in dezelfde positie. Toch is geen enkel jaar hetzelfde. De projecten zijn heel gevarieerd en steeds boeiend. Een van de projecten waar ik echt trots op ben, is PSA. Toen ik daar startte, heb ik taken overgenomen van een senior DBA. Op dat moment ben ik echt voor de leeuwen geworpen.”, vertelt Robbe. “Ik had initieel veel stress om dit project op mij te nemen. Uiteindelijk is het erg goed gelukt en nu zijn ze een goede klant van ons. Ik ben fier om te kunnen zeggen dat dit mede dankzij mijn diensten is.”

“Sinds mijn start, ben ik ook altijd erg betrokken geweest bij BRYXX. Ik mocht meteen deelnemen aan meetings. Ook bij klantenprojecten mocht ik meedenken over de architectuur. Ik kreeg echt een zeg in de projecten. Dus hoewel mijn functie technisch gezien dezelfde bleef, heb over de jaren wel steeds meer verantwoordelijkheid gekregen en mag ik meer bepalen in projecten.”

Er is altijd een vangnet

Robbe maakt bij BRYXX deel uit van een hecht team. “Iedereen in ons team heeft zijn eigen specialisatie, maar we zijn altijd bereid om elkaar te helpen, zelfs ’s nachts als dat nodig is! Voor nieuwkomers binnen ons team is dat ook een geruststelling. Je staat er nooit alleen voor. Er is altijd een vangnet met mensen die je willen helpen.”, legt Robbe uit.

“Bovendien is de sfeer onderling erg goed. Naar kantoor komen, is alsof je op café gaat met vrienden. Ik ga nooit tegen mijn zin werken.”, verduidelijkt Robbe. “Soms werk ik bij klanten op locatie. Ik merk dat de sfeer vaak eerder droog is. Je zegt even goedemorgen tegen elkaar, maar meer niet. Bij BRYXX is dat helemaal niet het geval. Hier kom je terecht in een losse, sociale groep. De sfeer zit altijd goed bij ons!”

Wil jij net als Robbe terecht komen in een hecht team waar je jezelf kan ontplooien?